Wat onze cliënten hebben gezegd

In de afgelopen jaren hebben we meer dan 800 clienten geholpen.

Hieronder een aantal opmerkingen van hen. Uit privacyoverwegingen zijn niet de echte namen opgenomen.

Doorgedrongen tot de Kern
In korte tijd wist de therapeut van Er Over Praten door te dringen tot de kern van de zaak. Het was heel prettig om eindelijk te weten waar we staan ten opzichte van elkaar in onze relatie.

Na de eerste keer voelden we al dat het allemaal wat luchtiger werd.

Wij hebben deze ondersteuning als zeer open, prettig en professioneel ervaren, geen moeilijke formules maar duidelijke bruikbare tools om mee te werken, zodat we direct resultaat zagen.

De heer en mevrouw F. uit Gorinchem

«Terug

Geleerd om echt te praten
Wij vonden het heel spannend om de eerste keer naar relatietherapie te gaan. Door de hartelijke ontvangst en de warme sfeer, waren we snel ontspannen.

Al lange tijd communiceerden we niet binnen onze relatie, hierdoor zijn heel veel dingen een eigen leven gaan leiden. Door de gesprekken hebben we geleerd om echt met elkaar te praten en niet alleen over ons werk en huis tuin en keuken gebeurtenissen te praten.

Jolanda heeft ons leren communiceren, waardoor we dichter tot elkaar gekomen zijn en elkaar beter begrijpen. De stap die we gezet hebben, heeft ons meer gegeven dan we ooit hebben kunnen vermoeden.

G.v. D en J.vd B. uit Breda

«Terug

Had ik dit maar eerder gedaan
Na heel lang aarzelen ben ik hulp gaan zoeken. Een trauma waar ik al heel lang mee rond liep verknalde heel veel leuke dingen in mijn leven. Op de gekste manieren en op de raarste momenten stond het levens groot voor me. Ik sliep al heel veel jaren slecht. Op een gegeven moment bemerkte ik dat ik overal bang van werd. Ook in mijn werk kreeg ik er last van. Ik heb een leidinggevende functie, met veel verantwoordelijkheden.

Toen ik belde naar Er Over Praten had ik direct een goed gevoel en heb een eerste afspraak gemaakt. Vanaf het eerste moment dacht ik “had ik dit maar eerder gedaan”. Door te praten en een aantal EMDR sessies heb ik mijn angsten en mijn trauma een plaats kunnen geven.

Ik kan weer genieten en lekker in het leven staan. Ik heb al een aantal mensen naar Er Over Praten door verwezen, ook zij zeggen samen met mij “had ik dit maar eerder geweten” Het leven is veel mooier zonder angsten.

F. G uit den Haag

«Terug

Weer verliefd op elkaar
Nadat mijn partner verliefd was geworden op een andere vrouw, was ik radeloos en wist niet wat we moesten doen om onze relatie te redden. Het ging al lange tijd niet goed tussen ons.

Na een aantal mislukte IVF behandelingen, leek het of mijn leven ophield en ik in een isolement kwam. Het enige waar ik aan kon denken was zwanger worden. Aandacht voor mijn omgeving en mijn partner was er niet meer. We zijn elkaar door de jaren heen kwijt geraakt.

Op een dag toen ik besefte dat ik hem kwijt ging raken hebben we gezocht naar iemand die ons kon helpen onze relatie te redden. Via internet zijn we bij therapeut Jolanda van Er Over Praten terecht gekomen. Het is het beste wat ons kon overkomen.

We zijn weer verliefd op elkaar en hebben gewerkt aan een stabiele relatie. Natuurlijk zijn we er nog niet helemaal, maar we hebben heel veel bruikbare tips gekregen waarmee we kunnen werken aan onze relatie.

P. en W. uit Utrecht

«Terug

Leren praten
Bedankt Jolanda dat je ons hebt geleerd “om er over te praten”.

Het leven is veel spannender en leuker geworden sinds we bij jullie in Waalwijk zijn geweest. Bedankt voor de heldere inzichten.

Joke uit Veghel

«Terug

Afgerekend met het verleden
Whow, wat kan het leven weer fijn worden! Ik had dit nooit voor mogelijk gehouden.

Ook in mijn werk gaat het veel beter. Na jaren met het trauma te hebben gelopen, ben ik na de EMDR sessies vrij van angst en kan alles weer aanpakken zonder belemmeringen.

Ik hoop dat veel mensen bij jullie aankloppen om voorgoed af te rekenen met hun verleden en de trauma’s, welke zwaar op je nek kunnen rusten.

Thanks…voor je professionele hulp!

B vd P uit Berg Ambacht

«Terug

Zeker geen geitenwollen sokken gedoe
Ik had altijd een idee van relatietherapie, dat is iets voor watjes. Geitenwollen sokken niveau, al die psychologen.
Ik moet je bekennen, dat ik niet mee wilde met mijn vrouw toen ze voorstelde een relatietherapeut te zoeken. Een echte vent moet dit zelf kunnen oplossen.

Na een aantal jaren aanmodderen, moest ik toegeven dat het me niet lukte om mijn partner te geven wat ze nodig had.

In mijn werk als directeur van een grote organisatie, ben ik zeer succesvol, maar in mijn relatie bakte ik er niets van. Mijn echtgenote gaf aan dat zij het op prijs stelde, als ik een relatietherapeut zou zoeken.

Met veel tegenzin startte ik de zoektocht en vond al snel de site van Er Over Praten in Waalwijk. Ik heb direct het formulier ingevuld, en werd snel teruggebeld door Jolanda, waarmee het eerste contact al  heel prettig voelde. We hebben toen een afspraak gemaakt.

Tijdens het eerste gesprek, werden al mijn vooroordelen weggenomen. We kwamen in een professionele omgeving, die absoluut niet wollig was. We hebben in alle gesprekken veel geleerd over onszelf en elkaar.

Ook heel veel dingen die ik grappig genoeg in mijn werk kan gebruiken.

Bedankt voor je hulp bij het vinden van een waardevol stuk van het leven.

Ik wens veel kandidaten (en grote stoere mannen) hetzelfde toe.

Fred uit Alphen a/d Rijn

«Terug

Pestverleden eindelijk verwerkt
Wat ben ik fijn geholpen met alles waar ik vanaf mijn jeugd mee rondliep.

Er Over Praten bedankt voor de hulp bij het verwerken van mijn pestverleden. De sessies en de EMDR hebben heel veel goeds gedaan. Ik ga veel mensen naar jullie toesturen uit de praatgroep waar ik in zat.

Het gaat heel goed, ook in mijn relatie en mijn werk.

O.vd. P. uit Waalwijk

«Terug

De juiste snaar
Tijdens het eerste gesprek heb ik verteld dat ik al vele psychologen heb bezocht en veel sessies heb doorlopen in allerlei praktijken.

Via mijn vriendin heb ik van Er Over Praten gehoord. Na de eerste sessie voelde ik dat er al meer was gezegd en dieper was gepraat dan in alle gesprekken bij andere praktijken.
Je wist de juiste snaar te raken, waarbij ik veel emotie voelde.

Over alle tranen heb ik het nog niet eens gehad. Ik denk dat ik de hele doos tissues heb vol gehuild. Wat een opluchting was dat zeg, als ik daar aan terug denk. Ik had net heel stoer zitten vertellen dat ik mijn emoties had uitgeschakeld en de laatste jaren nooit meer kon huilen. Ik kon gewoon mezelf zijn en al mijn verdriet gewoon vertellen.

Bedankt voor alle wijze woorden en de sessies, waardoor ik mezelf weer heb terug gevonden. Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben, want ik had nooit gedacht dat dit ook voor mij mogelijk was.

Karin

«Terug